PEČENÁ KACHNA OBLOŽENÁ JABLKY

PEČENÁ KACHNA OBLOŽENÁ JABLKY

Suroviny:

1 kachna
60 g másla
8 menších křehkých jablek
1/2 hlávky zelí (nejlépe čerstvé)
1 cibule
2 dl bílého vína
1 lžíce rozinek
olej
sůl

Návod:

Osolenou kachnu vložíme na pekáč, okmínujeme, podlijeme vodou a na oleji upečeme do měkka. Křehká nakyslá jablka seřízneme, vydlabeme, naplníme dušeným, ochuceným zelím, naskládáme do kastrůlku, do něhož jsme dali polovinu dávky másla a trochu šťávy z kachny a zvolna pečeme. Přitom dbáme na to, aby jablka příliš nezměkla a udržela si tvar. Kachnu rozdělíme na porce a obložíme plněnými jablky.

Náplň:

Náplň do jablek připravíme tak, že drobně nakrájené zelí udusíme na cibuli zpěněné s druhou polovinou dávky másla, vysmahneme, osolíme, ochutíme cukrem, bílým vínem a promícháme s rozinkami.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně,pece.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Koupelna, rekonstrukce koupelny a WC, Rekonstrukce 7 bytů v činžovní domě včetně fasády a balkónů.