Suroviny:

1 kachna

60 g másla 8 menších křehkých jablek 1/2 hlávky zelí (nejlépe čerstvé) 1 cibule 2 dl bílého vína 1 lžíce rozinek olej sůl

Návod:

Osolenou kachnu vložíme na pekáč, okmínujeme, podlijeme vodou a na oleji upečeme do měkka. Křehká nakyslá jablka seřízneme, vydlabeme, naplníme dušeným, ochuceným zelím, naskládáme do kastrůlku, do něhož jsme dali polovinu dávky másla a trochu šťávy z kachny a zvolna pečeme. Přitom dbáme na to, aby jablka příliš nezměkla a udržela si tvar. Kachnu rozdělíme na porce a obložíme plněnými jablky. Náplň: Náplň do jablek připravíme tak, že drobně nakrájené zelí udusíme na cibuli zpěněné s druhou polovinou dávky másla, vysmahneme, osolíme, ochutíme cukrem, bílým vínem a promícháme s rozinkami.