PEČENÉ MUŠLE

PEČENÉ MUŠLE

Suroviny:

1,5 kg čerstvých mušlí v lasturách
3stroužky prolisovaného česneku
2 šalotky nasekané nadrobno
1 svazeček čerstvé petrželky nakrájené nadorbno
3 lžíce strouhanky
100 g másla
šťáva z 1 citronu
sůl a čerstvě umletý černý pepř
snítky petrželky na ozdobu

Návod:

Mušle dobře propláchneme a necháme vařit asi 8 minut v dostatečném množství vody. Důležité je, aby se mušle otevřely. Neotevřené mušle vyhodíme. Po jejich uvaření oddělíme od sebe lastury a lastury s mušlemi poklademe na lehce vymaštěný plech. Dále rozmixujeme šalotku, česnek, petržel a strouhanku a z této směsi umícháme kompaktní hmotu, do které ještě přidáme sůl a pepř dle chuti. Touto směsí pak poklademe každou mušli a pokapeme rozpuštěným máslem. Takto připravené mušle pak ještě zapečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia zhruba 8 minut.

Mušle se podávají s míchaným listovým salátem a s italským chlebem focacia.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně,pece.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Schodiště a kuchyňská linka, Skleněný obklad na záda kuchyně, Výroba kuchyňské linky.