Skopové na česneku

Skopové na česneku

Suroviny:

600 g skopového masa (kýta nebo plec)
100 g cibule
50 g česneku
50 g sádla
mletý pepř
hladká mouka
sůl

Návod:

Maso očistíme od blan a přebytečného loje, dobře opereme a osušíme. Po celém povrchu je důkladně potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Cibuli nakrájíme a do růžova osmažíme na sádle. Na cibuli vložíme připravené maso, podlijeme vodou a přikryté pečeme do měkka za občasného polévání vypečenou šťávou. Když je maso upečené, vyjmeme je, základ vysmahneme do tuku, zaprášíme lžičkou hladné mouky a zalijeme vodou. Šťávu po provaření přecedíme přes husté sítko na maso.

Vhodná příloha: dušený špenát nebo kapusta a brambory nebo bramborový knedlík

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Skleněný obklad na záda kuchyně, Schodiště a kuchyňská linka, Kuchyňská linka.