Suroviny:

4 bifteky z tuňáka (asi 150 g)

55 g mouky 3 lžíce olivového oleje 2 lžíce slunečnicového oleje 1 velká cibule nakrájená nadrobno 1 stroužek podrceného česneku 125 ml bílého vína 25 g másla 4 rajčata oloupaná, nakrájená na kolečka 2-3 lžíce jemně nasekaného čerstvého oregána snítky čerstvých bylinek čerstvě umletý černý pepř sůl

Návod:

Do tlakového hrnce nalijeme 250 ml vody. Biftek z tuňáka potřeme slunečnicovým olejem, pokapeme citrónovou šťávou a obalíme v mouce. Zlehka zatřeseme, aby přebytečná mouka opadala. Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej a opečeme na něm bifteky z tuňáka z obou stran dozlatova. Poté rybu přemístíme z pánve do mísy a přikryjeme, aby se udržela teplá. Dále na pánev dáme cibuli a česnek a na mírném ohni osmahneme. Po osmahnutí cibuli a česnek přemístíme do tlakového hrnce, do kterého rovněž dáme porce tuňáka a vše zalijeme vínem. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme rajčata, které dochutíme solí, pepřem a oregánem. Za stálého míchání asi po jedné minutě odstavíme a přidáme do tlakového hrnce. Ten pak uzavřeme a obsah vaříme pod tlakem po dobu asi 7 minut. Po uvaření páru rychle vypustíme a sundáme poklici. Bifteky z tuňákem a podušenou rajčatovou směs upravíme na předehřátý talíř. Ozdobíme snítkami bylinek. Vhodná příloha: těstoviny nebo rýže a čerstvá sezónní zelenina.