Suroviny:
300 g krůtích nebo kuřecích prsou nakrájených na tenké proužky
250 g těstovin farfalle (mašličky)
4 rajčata oloupaná a nakrájená na plátky
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce majonézy
4 lžíce šlehačky
3 lžíce kečupu
2 lžíce cream sherry nebo portského vína
1/2 lžičky cukru
čerstvě umletý černý pepř
sůl
Návod:
Těstoviny uvaříme ve velkém hrnci (vaříme je asi 11 minut). Do vody přidáme asi 1 lžíci oleje a trochu soli. Pak vodu slijeme a těstoviny necháme odkapat a vychladnout. Na pánvi rozehřejeme zbylý olej, přidáme krůtí nebo kuřecí maso a 5 minut restujeme ze všech stran. Poté necháme vychladnout. Vychladlé maso přidáme do mísy k vychladlým těstovinám společně s rajčaty a hráškem a vše dobře promícháme. Dresink: Majonézu, jogurt, šlehačku, kečup, sherry nebo portské a cukr smícháme dohromady. Podle chuti dochutíme solí a pepřem. Tímto dresinkem zalijeme těstoviny a opět promícháme. Ihned podáváme. Vhodná příloha: míchaný salát z listové zeleniny.