TĚSTOVINY A LA ROMANA

Suroviny:

500 g čerstvého chřestu
350 g zelených nudlí
150 g krůtích prsíček
125 g kysané smetany
2 lžíce oleje
2 lžíce másla
2 sklenice žampionů (cca 300 ml)
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
2 cl suchého sherry
1 lžičku citrónové šťávy
1 stroužek česneku
1 lžíci worcesterové omáčky
1 lžíci ruliček pažitky
mletý pepř
sůl

Návod:

Čerstvý chřest oloupeme, odstraníme dřevnaté konce a podle síly chřest asi 15 minut vaříme. Současně uvaříme nudle ve slané vodě s lžící oleje. Zatím v hrnci rozehřejeme máslo a krátce na něm podusíme rozmačkaný česnek. Slijeme žampiony, tekutinu zachytáváme, přidáme je k česneku a krátce dusíme. Přisypeme mouku a necháme ji zhnědnout. Vše zředíme 1/4 šťávy ze žampionů, vmícháme kysanou smetanu a krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem, worcesterovou omáčkou, sherry a citrónovou šťávou. Maso omyjeme a vysušíme. Zbylý olej rozpálíme na pánvi a maso na něm cca 8 - 10 minut osmahneme z obou stran. Pak maso vyjmeme, osolíme, opepříme a nakrájíme na proužky. Čerstvý a uvařený chřest slijeme, tyčky nakrájíme na poloviny nebo na třetiny. Okapané nudle rozdělíme na talíře, na ně dáme proužky masa a chřestu. Pak vše přelijeme žampiónovou omáčkou. Podáváme posypané ruličkami pažitky.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme