Suroviny:

400 g vepřové kýty250 g hladké mouky250 g + 2 lžíce másla200 g žampionů100 g šalotek100 g šunky6 listů kapusty4 lžíce smetany2 lžíce oleje1 velký, slabý plátek slaniny1 lžička soli1 vejcečerný pepř

Návod:

Nožem rozsekáme máslo v hladké mouce a osolíme. Přidáme postupně 1/8 litru vody. Těsto krátce propracujeme, vyválíme na sílu 2 cm a necháme přikryté v chladu odpočinout. Zatím zahřejeme olej na vyšší střední teplotu. Vložíme do něj maso a necháme ho opékat 8 minut dozlatova. Osolíme a po vychladnutí potřeme vlastní šťávou. Kapustu uvaříme rozloženou ve vodě tak, aby byla pružná, studenou vodou ji propláchneme a zabalíme do utěrky. Šalotku, houby a šunku nakrájíme na malé kostičky. Šalotku udusíme do sklovita na 2 lžících másla. Přidáme houby a dále dusíme bez podlévání. Za studena smícháme se šunkou, smetanou, vejcem, trochou soli a pepře, dochutíme.Těsto tence vyválíme a položíme na něj slaninu a kapustu. Potom zabalíme do těsta nádivku, maso a roládu položíme na plech švem dolů. Roládu pečeme ve středně teplé troubě a často propichujeme vidličkou. Necháme 15 minut vychladnout a teprve potom ji můžeme podávat rozkrájenou na plátky.