Suroviny:

600 g vepřového bůčku

300 g očištěných hub 1 cibule 4 větší rajčata 1 lžička hladké mouky 1 lžíce rajčatového protlaku 2 dl vývaru z masoxu 2 stroužky česneku mletý pepř kmín sůl petrželka

Návod:

Bůček nakrájíme na 8 plátků, osolíme, opepříme, okmínujeme, mírně podlijeme a pečeme do měkka. Při pečení podléváme vývarem. Měkké plátky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené houby, rajčatový protlak a prolisovaný česnek, společně osmažíme, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vývarem, rozšleháme a ještě povaříme. Do šťávy vložíme zpět bůček a omytá, na dílky nakrájená rajčata a společně prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou.