Suroviny:
600 g vepřového bůčku
300 g očištěných hub
1 cibule
4 větší rajčata
1 lžička hladké mouky
1 lžíce rajčatového protlaku
2 dl vývaru z masoxu
2 stroužky česneku
mletý pepř
kmín
sůl
petrželka
Návod:
Bůček nakrájíme na 8 plátků, osolíme, opepříme, okmínujeme, mírně podlijeme a pečeme do měkka. Při pečení podléváme vývarem. Měkké plátky vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené houby, rajčatový protlak a prolisovaný česnek, společně osmažíme, zaprášíme moukou, opražíme ji, zalijeme vývarem, rozšleháme a ještě povaříme. Do šťávy vložíme zpět bůček a omytá, na dílky nakrájená rajčata a společně prohřejeme. Podáváme s vařenými brambory sypanými petrželkou.