NÁDOBÍ DO MIKROVLNNÉ TROUBY

NÁDOBÍ DO MIKROVLNNÉ TROUBY

Na většině nádobí dnes najdeme informaci, zda je vhodné do myčky a mikrovlnné trouby. Tato dvojice elektrospotřebičů nám poslední dobou kuchyňské nádobí, nástroje a doplňky rozděluje na dvě skupiny - na to, co by se zničilo v myčce a je nepoužitelné v mikrovlnce a na to ostatní, univerzální. Například pevné plastové...

Na většině nádobí dnes najdeme informaci, zda je vhodné do myčky a mikrovlnné trouby. Tato dvojice elektrospotřebičů nám poslední dobou kuchyňské nádobí, nástroje a doplňky rozděluje na dvě skupiny - na to, co by se zničilo v myčce a je nepoužitelné v mikrovlnce a na to ostatní, univerzální. Například pevné plastové nádobí, určené pro vysoké teploty, můžeme používat v mikrovlnné troubě i mýt v myčce.

Do myčky naopak raději nedáváme příbory kombinované s dřevem, také tenké sklo a vzácný porcelán u starších typů myček rychleji odchází, nové typy s mycí teplotou 35oC nebo i 30oC jsou však ke sklu a porcelánu maximálně šetrné.

Je dostatečně známé, že do mikrovlnné trouby nesmí přijít kov, vyvolané jiskření ji může poškodit. Máme zafixováno, že zběžně kontrolujeme talíře se zlatým dekorem, ale na co se zapomíná, jsou i třeba jen tenké nenápadné zlaté linky na ouškách hrnků, problém může způsobit i logo výrobce na dně hrníčků, vyvedené ve zlatě nebo stříbře.

Aby příprava pokrmů byla efektivní, nádoby nesmějí pohlcovat mikrovlny, jako to dělá například porézní kamenina a keramika, ta je naopak vhodná glazovaná. Vhodnost nádoby vyzkoušíme vložením nádoby s trochou vody do trouby, kterou zapneme na maximum asi na minutu. Správná nádoba má zůstávat studená a tekutina v ní horká. Je-li tomu naopak, nádoba pohlcuje mikrovlny a není pro použití v mikrovlnné troubě vhodná.

Nápady pro mikrovlnky
Jedním z dobrých nápadů do mikrovlnné trouby je například na pohled jednoduchý, ale výborný vynález - chicken roaster, nebo-li cuit-poulet. V ploché krabici najdeme dva kusy, které se jednoduše spojí dohromady. Na něco jako létající talíř - plochou misku s otvorem uprostřed se našroubuje menší druhý díl - středový kolík. Na ten se pak „posadí“ okořeněné kuře, potře se máslem nebo marinádou a za zhruba poloviční čas proti normálnímu pečení – za necelou půlhodinku máme kuře přímo skvělé – voňavé, šťavnaté a křupavé s dohněda vypečenou kůžičkou - a to jen za pomoci mikrovln, žádný gril! Kuře je připraveno dietně, ale miska pod ním je navíc plná výborné vypečené šťávy, kterou můžeme a nemusíme použít.

Veškerý vtip je v konstrukci - středovým kolíkem mohou pronikat mikrovlny i spodem přímo do kuřete.

Stačí se v klidu porozhlédnout po obchodech - zajímavého nádobí do mikrovlnných trub stále přibývá.

-ag-

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/rekonstrukce-1">rekonstrukce</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/mikrovlnne-trouby-946">mikrovlnné trouby</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce koupelny a WC, Rekonstrukce bytu, nová koupelna a WC, Rekonstrukce bezbariérová koupelny.