Francouzská kuchyně se v jednotlivých oblastech mírně liší. Každá má své charakteristické rysy, své vlastní speciality. (Francii lze rozdělit do pěti oblastí - jihovýchodní, severovýchodní, severozápadní, jihozápadní, střední) Pro jihovýchodní oblast je charakteristická hodně barevná a vítečně vonící kuchyně. K jejím základním ingrediencím patří česnek, olivový olej, bylinky a koření. Tato kuchyně využívá především darů Středozemního moře a různých druhů zeleniny. Specialitami jihovýchodní oblasti jsou různé omáčky a polévky. K nejznámějším lze zařadit bouillabaisse - polévka z vařených darů moře a ryb podávaná s opečeným chlebem.
ROZMANITOST FRANCOUZSKÉ KUCHYNĚ
info
Zuzana Zimová
8. 9. 2000
clock
2 minuty
Francouzská kuchyně se v jednotlivých oblastech mírně liší. Každá má své charakteristické rysy, své vlastní speciality. (Francii lze rozdělit do pěti oblastí - jihovýchodní, severovýchodní, severozápadní, jihozápadní, střední) Pro jihovýchodní oblast je charakteristická hodně barevná a vítečně vonící kuchyně. K...
user