Přestože tuniská kuchyně nepatří mezi světově uznávané, tak se řadí mezi velmi zdravé a rovněž také mezi velmi chutné kuchyně. Vznikla kombinací francouzské a turecké kuchyně s místní kuchyní a vším ostatním co tuniská země nabízí, čímž vznikl velmi pestrý a chuťově zajímavý jídelníček, do kterého rozhodně stojí při návštěvě Tuniska nahlédnout a ochutnat nějakou místní specialitu a poznat nejen jak tato země vypadá, ale také jak chutná. Perličky z tuniského jídelníčku Místní standardní jídla jsou bohatá na ovoce a zeleninu, nechybí olivy, ryby, kuřecí, skopové a hovězí maso. Mezi velmi oblíbená jídla patří cous-cous, tedy dušené skopové, drůbeží nebo rybí maso se zeleninou a vařenou semolinou (krupicí z tvrdé pšenice). Na všech tradičních jídelních lístcích lze také najít Brik – piroh jehož náplní je celé vejce, nadrobno nakrájená petrželka, cibule a brambor. Velmi rozšířený je i salát Mechouia z rozmixovaných rajčat, zelené papriky, natvrdo uvařených vajec, tuňáka a kapary se zálivkou z olivového oleje a citrusové šťávy. Sladkosti Zvláštní zmínku také zasluhují tuniské dezerty, které se dělají především z medu, mandlí a jiných ořechů. Jde o klasické orientální zákusky, které mohou chutnat až přeslazeně. Pro toho, kdo si na sladkosti tedy příliš nepotrpí, se zde nabízí široký výběr nejrůznějších druhů čerstvého ovoce přímo ze stromu. Nápoje Náš výčet o tuniské kuchyni by byl neúplný, pokud bychom nezmínili velmi kvalitní a ceněná tuniská vína. Severní oblast země nabízí pro jeho pěstování ideální podmínky - slunce, dodávající hroznům sladkost a dostatek vody, potřebné pro vzrůst plodů. Za vítečná tuniská vína tedy jmenujme např. z červených Haut Mornag, Magon a Sidi Saad, z bílých Thibar, Koudiat, Muscat de Kelibia a z lahodných růžových Gris de Tunisie, Sidi Rais a Koudiat, která jsou výborná pro letní posezení. Dále stojí za zmínku z alkoholických nápojů Boukha – fíkové brandy, který si místní lidé míchají s Coca Colou, jemný datlový likér Thibarine a místní pivo Celtia, které je lehké a osvěžující. Z nealkoholických nápojů je třeba na závěr jmenovat vynikající tuniskou silnou a aromatickou kávu a osvěžující mátový čaj podávaný obvykle v úzkých sklenicích, který v horkých dnech zažene žízeň.