Dolnozemský hovězí guláš

Suroviny:

500 g hovězí klížky
1 kg brambor
3 lžíce oleje
3 rajčata
2 středně velké cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce mleté sladké papriky
pepř
sůl

Návod:

Maso nakrájíme na menší kousky. Na oleji osmažíme dorůžova jemně nasekanou cibuli, přidáme mletou papriku, česnek utřený se solí a maso. Společně chvíli opékáme, potom mírně podlijeme teplou vodou vždy, když se tuk odděluje od šťávy. K poloměkkému masu přidáme na kolečka nakrájená a oloupaná rajčata a pepř. Dusíme velmi zvolna. Až začne maso měknout, přidáme na kostky nakrájené a oloupané brambory (případně na nudličky nakrájený paprikový lusk) a zalijeme je potřebným množstvím vody. Když se brambory v guláši uvaří, několik jich vidličkou rozmačkáme o stěnu nádoby. Promícháme a podáváme v miskách nebo polévkových talířích.
 

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

cizí jazyk

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: kuchyňská linka,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: návrh a výroba kuchyňské linky, Obložení kachliček, Výroba kuchyňské linky.