SEGEDÍNSKÉ HALÁSZLÉ

Suroviny:

1 kg různých ryb (kapr, marena, cejn, lín)
2 střední cibule
2 lžíce sádla nebo oleje
1 lžíce mleté sladké papriky
sůl

Návod:

Ryby (nejméně dva druhy) očistíme, dobře vymyjeme a osušíme papírovými ubrousky. Ryby zbavíme hlav, ploutví, ocásků a páteře. Maso upravíme na menší porce, osolíme, vložíme do kastrolu a dáme do chladu.

Na tuku krátce zamícháme mletou papriku, zalejeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a rybí hlavy, ocásky a páteře. Vaříme zvolna 2 hodiny, až se cibule zcela rozvaří, potom vývar přecedíme na rybí porce v kastrolu a 10-20 minut zvolna vaříme na nejmenším plameni. Kastrolem občas potřeseme, ale polévku zásadně nemícháme.

Rybí polévka – halászlé se podává jako hlavní jídlo s chlebem a pečivem

Komentáře

Načítám komentáře...