Suroviny:
24 extra velkých královských krevet (mražených nebo čerstvých)
1 stroužek česneku
čerstvě mletý pepř
hrubozrnná sůl
olivový olej
Na omáčku:
4 rajčata
4 lžíce balzamikového octa
4 lžíce sherry octa
3 lžíce mandlí
3 lžíce lískových ořechů
3 oloupané stroužky česneku
2 lžíce chilli pasty
1 plátek bílého chleba
1 červená paprika
1 lžíce mleté papriky
listy z jednoho stonku petržele (ne kadeřavé)
olivový olej na smažení chleba
olivový olej
čerstvě mletý pepř
sůl
Návod:
V míse smícháme olej s nadrobno posekaným česnekem. Krevetám odstraníme hlavy a krunýře, ale ponecháme ocasní ploutve. Vyjmeme vnitřnosti a takto připravené krevety potřeme olejem s česnekem a osmažíme dorůžova (cca 2 minuty po každé straně). Omáčka: Na malém množství oleje osmažíme chléb dozlatova. Poté ho odstavíme a necháme vychladnout. Mezi tím v horké troubě opražíme mandle a lískové ořechy, které rovněž necháme vychladnout a pak je oloupeme, nejlépe pomocí papírového ubrousku. Dále v troubě nasucho opečeme papriku ze všech stran, až ztmavnou a slupka se začne uvolňovat. Pak jí dáme do hrnce, přiklopíme a necháme 10 minut zchladnout, potom oloupeme, nařízneme a odstraníme semeníky. Nasekáme petrželku. V robotu nasekáme plátky chleba, ořechy a česnek. Poté k této směsi přidáme ostatní suroviny kromě octa a oleje a sekáme dohladka. Nakonec přidáme ocet a olej, okořeníme podle chuti a servírujeme jako omáčku, do které budeme krevety namáčet.