Suroviny:

450 g čerstvých hřebenatek (jedlých svalů), nebo to samé množství mražených hřebenatek, dobře rozmražených

50 g (1 1/2 lžíce) másla, nakrájeného na kostky 6 jarních cibulek (šalotek) 2 lžíce rostlinného oleje 1 zelená chilli paprička, zbavená semínek a pokrájená 3 lžíce sladké sójové omáčky

Návod:

Hřebenatky dobře opláchněte pod studenou tekoucí vodou. Nechte je okapat a otřete papírovými ubrousky. Ostrým nožem překrojte každou hřebenatku horizontálně na polovinu. Ostrým nožem oloupejte a nakrájejte jarní cibulky (šalotky). Ve velkém předehřátém woku nebo pánvi rozehřejte rostlinný olej. Kružte pánví či wokem, aby se olej rozpálil. Přidejte do woku pokrájené zelené chilli papričky, jarní cibulku (šalotku) a hřebenatky a za stálého míchání smažte na prudkém plameni 4-5 minut, nebo dokud nebudou hřebenatky měkké. Pokud použijete mražené hřebenatky, dbejte na to, abyste je nepřevařili, jinak se vám rozpadnou. Přidejte k hřebenatkám do woku sójovou omáčku a máslo a za stálého míchání smažte, dokud se máslo nerozehřeje. Rozdělte hotový pokrm do jídelních misek a podávejte horký.