Suroviny:

450 g hřebenatek, očištěných a rozpůlených

125 g konzervovaných bambusových výhonků, omyttých a okapaných 75 g zeleného hrášku 2,5 cm jemně pokrájeného čerstvého kořene zázvoru 3 rozetřené stroužky česneku 2 pokrájené pórky 2 lžíce rostlinného oleje 2 lžíce světlé sójové omáčky 2 lžíce neslazené pomerančové šťávy 1 lžička moučkového cukru kůra pomeranče na ozdobení

Návod:

V předehřátém woku nebo velké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Za stálého míchání na něm smažte 1-2 minuty hřebenatky. vyjměte je děrovanou lžící z woku, dejte stranou a uschovejte pro další použití. Přidejte do woku zázvor a česnek a za stálého míchání smažte 30 vteřin. Vmíchejte pórek a hrášek a smažte za občasného míchání 2 minuty. Přidejte bambusové výhonky a vraťte hřebenatky do woku. Opatrně hřebenatky promíchejte s ostatními ingrediencemi, aby se při míchání nerozpadly. Vmíchejte sójovou omáčku, pomerančovou šťávu a moučkový cukr a povařte 1-2 minuty. Přendejte na servírovací mísu, ozdobte pomerančovou kůrou a ihned podávejte.