Suroviny:
450 g hřebenatek, očištěných a rozpůlených
125 g konzervovaných bambusových výhonků, omyttých a okapaných
75 g zeleného hrášku
2,5 cm jemně pokrájeného čerstvého kořene zázvoru
3 rozetřené stroužky česneku
2 pokrájené pórky
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžíce neslazené pomerančové šťávy
1 lžička moučkového cukru
kůra pomeranče na ozdobení
Návod:
V předehřátém woku nebo velké pánvi rozehřejte rostlinný olej. Za stálého míchání na něm smažte 1-2 minuty hřebenatky. vyjměte je děrovanou lžící z woku, dejte stranou a uschovejte pro další použití. Přidejte do woku zázvor a česnek a za stálého míchání smažte 30 vteřin. Vmíchejte pórek a hrášek a smažte za občasného míchání 2 minuty. Přidejte bambusové výhonky a vraťte hřebenatky do woku. Opatrně hřebenatky promíchejte s ostatními ingrediencemi, aby se při míchání nerozpadly. Vmíchejte sójovou omáčku, pomerančovou šťávu a moučkový cukr a povařte 1-2 minuty. Přendejte na servírovací mísu, ozdobte pomerančovou kůrou a ihned podávejte.