ITALSKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT

Suroviny:

450 g malých brambor ve slupce nebo větších, překrojených na půlku
8 rajčat sušených na slunci
4 lžíce bílého jogurtu
4 lžíce majonézy
2 lžíce nasekané petrželky
sůl a pepř

Návod:

Brambory operte a očistěte a dejte je do hrnce s vodou. Přiveďte k varu a vařte 8-12 minut, nebo až začnou měknout. (Doba varu závisí na velikosti brambor). Ostrým nožem pokrájejte sušená rajčata na tenké plátky. K přípravě zálivky smíchejte v misce jogurt a majonézu a podle chuti mírně osolte a opepřete. Promíchejte se sušenými rajčaty a nasekanou petrželkou. Brambory vyjměte děrovanou naběračkou, důkladně je osušte a dejte je stranou vychladnout. Používáte-li větší brambory, nakrájejte je na 5 cm velké špalíky. Brambory přelijte zálivkou a důkladně promíchejte. Bramborový salát dejte vychladnout na 20 minut do lednice a pak podávejte jako předkrm nebo přílohu.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme