Suroviny:
125 g hnědého krabího masa
350 g bílého krabího masa
2,5 dl nízkotučného bílého jogurtu
5 cm nastrouhaného kořene zázvoru
2 stroužky česneku, oloupané a vcelku
2 čerstvé pokrájenémzelené chilli papričky
2 lžíce hořčičného oleje
1 jemně pokrájená cibule
1 lžíce ghí
1 lžička mleté kurkumy
1 lžička soli
1 lžička mletého chilli
1 lžička papriky
1 lžička garam masaly
rýže basmati jako příloha
čerstvý koriandr na ozdobení
Návod:
Ve velké teflonové pánvi nebo ve woku rozehřejte hořčičný olej. Když olej začíná kouřit, přidejte ghí a cibuli. Za stálého míchání smažte na středním plameni 3 minuty, dokud cibule nezměkne. Vmíchejte zázvor a celé stroužky česneku. Přidejte kurkumu, sůl a mleté chilli, chilli papričky a papriku. Vše promíchejte. Zvyšte plamen a přidejte krabí maso a jogurt. Hned plamen stáhněte a za občasného míchání vařte 10 minut, dokud omáčka nezhoustne. Podle chuti přidejte garam masalu. Podávejte horké s vařenou rýží basmati a čerstvým pokrájeným koriandrem nabo jeho snítkami.