Suroviny:

1,25 kg brambor

25 g másla 2 cibule, pokrájené na plátky 2-3 rozetřené stroužky česneku (není nutné) 4 lžíce olivového oleje sůl a pepř nasekaná petrželka na ozdobení

Návod:

Nakrájejte brambory na 5 mm silné plátky. Dejte je do lehce osolené vody v hrnci a přiveďte k varu. Přikryjte a nechte vařit na mírném ohni 10-12 minut, dokud nezměknou. Nevařte brambory příliš prudce, jinak se rozpadnou a ztratí tvar. Nechte okapat. Během vaření ohřejte ve velké pánvi máslo a olej, přidejte cibule a česnek, pokud ho chcete použít, a smažte za občasného míchání na středně velkém plameni. Přidejte do pánve uvařené brambory a smažte je za občasného míchání s cibulí zhruba 5-8 minut, dokud jaksepatří nezhnědnou. Podle chuti osolte a opepřete. Navrch rozdrobte nasekanou petrželku. V případě potřeby dejte brambory do žáruvzdorné nádoby, přeneste do trouby a udržujte teplé až do doby, kdy budete připraveni podávat hlavní jídlo.