Suroviny:

175 g zelených vlasových nudlí nebo barevných špaget

125 g nastrouhaných japonských ředkviček (daikonu nebo mooli) 125 g větší nastrouhané karotky 125 g nadrobno nakrájené okurky 2 lžíce křupavého arašídového másla 2 lžíce světlé sójové omáčky 1 lžíce bílého vinného octa 1 lžička medu 1 lžička sezamového oleje 1 svazek jarní cibulky (šalotky), nadrobno nakrájené 1 lžíce drcených, na sucho opražených burských oříšků

Návod:

Ve větším hrci přiveďte vodu do varu, přidejte nudle nebo špagety a vařte podle pokynů na balíčku. Nechte důkladně okapat a opláchněte je ve studené vodě. Ponechte je v misce se studenou vodou, dokud je nebudete potřebovat. K opřípravě omáčky z arašídového másla dejte do skleničky se šroubovacím uzávěrem sezamový olej, arašídové máslo, sójovou omáčku, ocet, med, pepř a sůl. Sklenici uzavřete a dobře protřepejte, aby se obsah důkladně promíchal. Nudle nebo špagety nechte dobře okapat, dejte je na servírovací mísu a vmíchejte do nich polovinu oříškové omáčky. Pomocí dvou vidliček důkladně promíchejte s ředkvičkami, karotkou, okurkou, jarní cibulkou (šalotkou). Posypte drcenými arašídy. Nudle podávejte se zbylou oříškovou omáčkou.