Suroviny:
1 kg libové hovězí roštěné, pokrájené na kostky
60 g hladké mouky, osolené a opepřené
6 dl hovězího vývaru
1,5 dl červeného vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
2 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
1/2 lžičky tabaska
1/2 lžičky směsi cajunských koření
1 velká pokrájená cibule
2 rozetřené stroužky česneku
2 nasekané stonky celeru
2 bobkové listy
1 zelená paprika, zbavená semen a pokrájená
francouzský chléb jako příloha
Návod:
Ve velké pánvi rozehřejte olej. Osmažte na něm do hněda cibuli. Děrovanou lžící ji vyjměte a dejte stranou. Přidejte do pánve celer a papriku a smažte, dokud nebude zelenina měkká. Děrovanou lžící zeleninu vyjměte a dejte stranou. Obalte maso v osolené a opepřené mouce, přidejte do pánve a smažte, až je na všech stranách hnědé. Přidejte vývar, česnek, vinný ocet, rajčatový protlak, tabasko a tymián a vše zvolna prohřejte.Vraťte do pánve cibuli, česnek a papriku. Přihoďte bobkové listy a zasypte cajunským kořením. Uveďte směs do varu, přemístěte ji do trouby a pečte 2 1/2-3 hodiny, dokud maso nezměkne. Hotový pokrm podávejte s francouzským chlebem.