Suroviny:

1 kg libové hovězí roštěné, pokrájené na kostky

60 g hladké mouky, osolené a opepřené 6 dl hovězího vývaru 1,5 dl červeného vína 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce červeného vinného octa 2 lžíce rajčatového protlaku 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu 1/2 lžičky tabaska 1/2 lžičky směsi cajunských koření 1 velká pokrájená cibule 2 rozetřené stroužky česneku 2 nasekané stonky celeru 2 bobkové listy 1 zelená paprika, zbavená semen a pokrájená francouzský chléb jako příloha

Návod:

Ve velké pánvi rozehřejte olej. Osmažte na něm do hněda cibuli. Děrovanou lžící ji vyjměte a dejte stranou. Přidejte do pánve celer a papriku a smažte, dokud nebude zelenina měkká. Děrovanou lžící zeleninu vyjměte a dejte stranou. Obalte maso v osolené a opepřené mouce, přidejte do pánve a smažte, až je na všech stranách hnědé. Přidejte vývar, česnek, vinný ocet, rajčatový protlak, tabasko a tymián a vše zvolna prohřejte.Vraťte do pánve cibuli, česnek a papriku. Přihoďte bobkové listy a zasypte cajunským kořením. Uveďte směs do varu, přemístěte ji do trouby a pečte 2 1/2-3 hodiny, dokud maso nezměkne. Hotový pokrm podávejte s francouzským chlebem.