Suroviny:

600 g jehněčího (plec nebo kýta), pokrájeného na kousky velké asi 2,5 cm

50 g vypeckovaných a přepůlených černých oliv 1,5 dl červeného vína 1,5 dl jehněčího nebo zeleninového vývaru 6 konzervovaných ančoviček 4 oloupané stroužky česneku 3 odrolené snítky tymiánu 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky na ozdobení 1 lžíce oleje 1 lžíce másla 1 lžička cukru

Návod:

Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V hmoždíři rozmělněte na hladkou pastu česnek tymián a ančovičky. Přilijte do pánve víno a jehněčí nebo zeleninový vývar. Vmíchejte cukr a směs z hmoždíře. Přiveďte směs do varu, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30-40 minut, dokud maso nezměkne. Na posledních 10 minut vaření sejměte pokličku, aby se trochu tekutiny odpařilo. Přidejte do omáčky olivy a zamíchejte. Podávejte hotový pokrm na servírovací míse s bramborovou kaší, ozdobený petrželkou.