JEHNĚČÍ PO ŘÍMSKU

Suroviny:

600 g jehněčího (plec nebo kýta), pokrájeného na kousky velké asi 2,5 cm
50 g vypeckovaných a přepůlených černých oliv
1,5 dl červeného vína
1,5 dl jehněčího nebo zeleninového vývaru
6 konzervovaných ančoviček
4 oloupané stroužky česneku
3 odrolené snítky tymiánu
2 lžíce nasekané čerstvé petrželky na ozdobení
1 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 lžička cukru

Návod:

Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne. V hmoždíři rozmělněte na hladkou pastu česnek tymián a ančovičky. Přilijte do pánve víno a jehněčí nebo zeleninový vývar. Vmíchejte cukr a směs z hmoždíře. Přiveďte směs do varu, zmírněte plamen a pod pokličkou vařte 30-40 minut, dokud maso nezměkne. Na posledních 10 minut vaření sejměte pokličku, aby se trochu tekutiny odpařilo. Přidejte do omáčky olivy a zamíchejte. Podávejte hotový pokrm na servírovací míse s bramborovou kaší, ozdobený petrželkou.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: <a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/rekonstrukce-1">rekonstrukce</a>,<a href="http://www.nejremeslnici.cz/c/kuchyne-6">kuchyně</a>.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Rekonstrukce 7 bytů v činžovní domě včetně fasády a balkónů, Koupelna, Rekonstrukce kanceláře/ateliéru.