Risotto a la milanese

Suroviny:

900 g na tenké plátečky pokrájeného kuřecího masa
500 g rýže
125 g másla
60 g strouhaného parmezánu při podávání
6 dl kuřecího vývaru
1,5 dl bílého vína
1 lžička rozdrceného šafránu
1 velká pokrájená cibule
sůl a pepř

Návod:

V hluboké pánvi na smažení rozpusťte 60 g (4 lžíce) másla a osmažte na něm kuřecí maso a cibuli do zlatohněda. Přidejte rýži a za častého míchání ji smažte 15 minut. V jiném hrnci ohřejte vývar až téměř k bodu varu a pomalu jej přilévejte do pánve s rýží, masem a cibulkou. Přidejte bílé víno, šafrán, sůl, pepř a na mírném plameni vařte 10 minut. Podávejte rizoto posypané parmezánem a polité zbývajícím máslem.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: kuchyňská linka,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Schodiště a kuchyňská linka, Skleněný obklad na záda kuchyně, Obložení kachliček.