Zapékané ostré jehněčí medailonky

Suroviny:

4 libové plátky z jehněčí kýty, bez kostí, každá po 125 g
1 malá cibule, jemně pokrájená
1 středně velká mrkev, jemně pokrájená
1 středně velký brambor, jemně pokrájený
1 lžička olivového oleje
1 lžička sušeného rozmarýnu
sůl a pepř
snítky čerstvého rozmarýnu na ozdobení
v páře uvařená zelenina jako příloha

Návod:

Předehřejte troubu na 180 °C. Ostrým nožem odstraňte z masa lůj. Obě strany medajlónků posolte a popepřete a rozložte je na pekáč. Na každý dávejte postupně vrstvu cibule, mrkve a brambor. Brambory navrch lehce potřete olejem, osolte a opepřete podle chuti a nakonec posypte špetkou sušeného rozmarýnu. Zapékejte medailónky v troubě 25-30 minut, aby byly měkké. Hotové položte na kuchyňský papír nebo papírové ubrousky, aby z nich okapal olej, a pak přemístěte na ohřáté talíře. Ozdobte každý snítkou čerstvého rozmarýnu a podávejte je se zeleninou vařenou v páře.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: kuchyňská linka,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Skleněný obklad na záda kuchyně, Kuchyňská linka, Schodiště a kuchyňská linka.