Suroviny:

4 libové plátky z jehněčí kýty, bez kostí, každá po 125 g1 malá cibule, jemně pokrájená1 středně velká mrkev, jemně pokrájená1 středně velký brambor, jemně pokrájený1 lžička olivového oleje1 lžička sušeného rozmarýnusůl a pepřsnítky čerstvého rozmarýnu na ozdobenív páře uvařená zelenina jako příloha

Návod:

Předehřejte troubu na 180 °C. Ostrým nožem odstraňte z masa lůj. Obě strany medajlónků posolte a popepřete a rozložte je na pekáč. Na každý dávejte postupně vrstvu cibule, mrkve a brambor. Brambory navrch lehce potřete olejem, osolte a opepřete podle chuti a nakonec posypte špetkou sušeného rozmarýnu. Zapékejte medailónky v troubě 25-30 minut, aby byly měkké. Hotové položte na kuchyňský papír nebo papírové ubrousky, aby z nich okapal olej, a pak přemístěte na ohřáté talíře. Ozdobte každý snítkou čerstvého rozmarýnu a podávejte je se zeleninou vařenou v páře.