Suroviny:

400 g liči ve sladkém nálevu, okapaných

115 g jahod 50 g nesolených oříšků kešú 225 g moučkového cukru 0,75 dl čínského rýžového vína nebo sherry 8,5 dl vody 2,5 cm roztlučené skořicové kůry 2,5 cm pokrájeného kořene zázvoru kůra a šťáva z 1 citrónu 2 hřebíčky 2 kiwi 1 vanilkový lusk 1 badyán 1 karambola 1 nasekaný stonek sušeného zázvoru špetka směsi koření(na jablečný koláč) nasekaná máta na ozdobení

Návod:

Do kastrolu dejte čínské rýžové víno nebo sherry, citrónovou kůru a citrónovou šťávu. Přidejte práškový cukr, hřebíček, kousky skořice, vanilku, směs koření, badyán a čerstvý zázvorový kořen. Za stálého míchání ohřívejte směs nad malým plamenem, dokud se nerozpustí cukr, pak uveďte do varu. Ztlumte plamen a 5 minut vařte. Odstavte a nechte zcela vychladnout. Sirup sceďte a vyhoďte koření. Přimíchejte oříšky kešú, přikryjte potravinářskou fólií a nechte vychladit v ledničce. Mezitím připravte ovoce: rozpulte a nakrájejte na plátky kiwi, karambolu, zbavte jahody stopek a též je nakrájejte. Připravené ovoce dejte do mísy s liči a zázvorem. Opatrně promíchejte. Přelijte sirup přes ovoce, ozdobte nasekanou mátou a podávejte.