ČERVENÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ

Suroviny:

450 g libové vepřové kýty
2,5 cm jemně nasekaného kořenu zázvoru
2 rozetřené stroužky česneku
1 velká červená paprika
1 velká žlutá paprika
1 velká oranžová paprika
6 lžic tmavé sójové omáčky
4 lžíce moučkového cukru
2 lžíce suchého sherry
2 lžíce červeného vinného octa
1 lžička směsi čínských pěti koření
NA OZDOBENÍ
pokrájené jarní cibulky (šalotky)
nasekaná čerstvá pažitka

Návod:

Odstraňte z masa všechny tučné kusy a maso dejte na talíř. Smíchejte v misce sójovou omáčku, sherry, směs pěti koření, česnek a zázvor. Přelijte směsí maso, talíř zakryjte a nechte v ledničce marinovat nejméně 1 hodinu, nebo dokud nebudete maso potřebovat. Předehřejte troubu na 190 °C. Vepřové maso nechte okapat a marinádu uschovejte. Maso dejte do pekáče, pečte 1 hodinu a potírejte je marinádou. Mezitím rozpulte papriky a zbavte je semínek. Každou polovinu rozkrojte na 3 stejné díly. V jiném pekáčku je pečte nejméně 30 minut vedle masa. Do pánve dejte moučkový cukr a vinný ocet a na mírném plameni prohřívejte, dokud se cukr nerozpustí. Pak zvyšte plamen a vařte 3-4 minuty, aby se ze směsi stal sirup. Když se vepřové maso upeče, vyjměte je z trouby a potřete cukrovým sirupem. Nechte 5 minut stát a pak je pokrájejte na plátky, uspořádejte na servírovací míse s pečenou paprikou a ozdobte jarní cibulkou (šalotkou) a nasekanou petrželkou. Okamžitě podávejte.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme