Empanadas s tvarohem a hrozinkami

Suroviny:

2 hrnky hladké mouky
1/2 lžičky soli
60 g Hery
60 g strouhané Ivy
4 lžíce vody
máslo
krystalový cukr smíchaný se skořicí

Náplň:
200 g měkkého tvarohu
100 g rozinek
100 g cukru
1 vejce
sůl
trochu mleté skořice

Návod:

V míse smícháme mouku se solí, přidáme tuk a vodu a umícháme těsto. Přendáme na alobal, uděláme kouli, zabalíme a dáme vychladit. Pak těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm a vykrájíme kolečka asi 10 cm v průměru. Na půlku každého kolečka dáme náplň, kraje navlhčíme, těsto přeložíme přes náplň a kraje spojíme přitlačením vidličkou. Můžeme potřít máslem. Pečeme v horké troubě asi 20 minut, až emapanadas zezlátnou. Ještě horké obalíme v cukru se skořicí.

Náplň: všechny suroviny dobře promícháme s tvarohem. Můžeme přidat trochu rybízu z kompotu k získání pikantnosti.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme