KROCANÍ MOLE

Suroviny:

1,5 kg krůtích prsou (nebo 2 kg kuřat)
voda
1 velká cibule
4 stroužky česneku
sůl

Na mole:
1 lžíce drcených pálivých čili papriček
20 oloupaných mandlí
1 banán
1/4 lžičky mletého koriandru
3 lžíce másla
50 g čokolády na vaření
1/2 kostky slepičího bujonu

Návod:

V hrnci uvaříme nebo udusíme drůbeží maso s nadrobno nakrájenou cibulí a česnekem, osolíme jen mírně. Když je maso měkké, tak ho vyjmeme, vykostíme, nakrájíme na větší kusy a uschováme. Zbylý vývar přecedíme, je-li ho méně než 0,4 litru, tak ho doplníme vodou. Je-li ho více, odvaříme. V mixéru smícháme pálivé čili, mandle, loupaný banán, skořici, kukuřičnou mouku, opražená sezamová semínka a koriandr s dostatečným množstvím vývaru. Na pánvi rozehřejeme máslo, čokoládu, zalijeme vývarem, přidáme obsah mixéru, kostku bujónu a na mírném ohni prohřejeme.

Horké maso podáváme zvlášť na míse, posypané zeleným koriandrem, omáčku mole dáváme na stůl v omáčníku. Jako příloha se hodí opékané fazole nebo rýže. S oblibou se podává k tomuto pokrmu miska se zeleninou, která obsahuje 4 drobně nakrájená rajčata, s nasekanými snítkami koriandru, 4 na tenké plátky nakrájené zelené cibulky se svazkem ředkviček a 4 oloupané zelené papriky, drobně nasekané s 1 citrónem nakrájeným na plátky.

Místo banánu můžeme dát také 3 oloupané papriky a 1 hrušku z kompotu.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Návrh a realizace podkrovního bytu, Rekonstrukce kanceláře/ateliéru, Rekonstrukce bezbariérová koupelny.