MONTEZUMOVA ČOKOLÁDA

Suroviny:

1 lžíce másla
10 až 20 g práškového kakaa
1/8 až 1/2 lžičky mleté pálivé čili
1 lžíce krystalového cukru
0,5 l mléka
špetka soli
5 cm vanilkového lusku
1/8 lžičky mleté skořice
1 drcené zrnko nového koření
1 lžíce medu

Návod:

V kastrůlku na mírném ohni rozpustíme v másle kakao, čili a cukr, odstavíme, zalijeme mlékem, zamícháme a znovu uvedeme do varu na plotýnce nebo ve vodní lázni. Přidáme ostatní přísady a mícháme. Při teplotě těsně pod bodem varu bohatě našleháme, vyjmeme vanilku a naléváme do šálků. Můžeme také vmíchat syrový žloutek.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno: