VEPŘOVÉ NA CITRONU A ČESNEKU

Suroviny:

450 g vepřové kýty
100 g syrové parmské šunky, jemně nasekané
50 g nasekaných mandlí
2 dl šunkového nebo kuřecího vývaru
4 jemně nasekané šalotky
2 rozetřené stroužky česneku
jemně nastrouhaná kůra ze dvou citronů
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce nasekaného čerstvého oregana
1 lžička cukru


Návod:

Ostrým nožem rozkrojte kýtu na 4 stejné kusy. každý kus naklepejte paličkou na maso nebo válečkem na nudle. V každém řízku nařízněte kapsu. Mandle dejte do pekáčku nebo na plech a na středně rozpáleném grilu je 2-3 minuty pražte, aby byly do zlatova. Smíchejte mandle s 1 lžičkou oleje, šunkou, česnekem, oreganem a jemně pokrájenou kůrou z 1 citronu. Lžící vsuňte směs do kapsy každého řízku. Ve velké pánvi na smažení rozehřejte zbývající olej a smažte na něm 2 minuty šalotky. Přidejte do pánve řízky a smažte je 2 minuty po každé straně do hněda. Přidejte do pánve šunkový nebo kuřecí vývar, přiveďte k varu, zakryjte pánev pokličkou a nechte na mírném plameni vařit 45 minut, nebo dokud maso nezměkne. Vyjměte je z pánve, a dejte stranou, tak aby zůstalo teplé. Oloupejte zbývající citron. Přidejte do pánve kůru a cukr a vařte další 3-4 minuty. Citronovou omáčku přelijte na talířích jednotlivé porce masa a okamžitě podávejte.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme