MEXICKÉ KUŘE

Suroviny:

8 kuřecích stehýnek
425 g čerstvých nebo konzervovaných pokrájených rajčat
125 g mražených zrnek cukrové kukuřice
1 jemně pokrájená střední cibule
2 lžíce rajčatového protlaku
2 lžíce oleje
1 lžička mletého chilli
1 lžička mletého koriandru
sůl a pepř

Návod:

Ve velké pánvi na smažení rozehřejte olej a na středním plameni na něm smažte kuřecí stehýnka, dokud na všech stranách mírně nezhnědnou. Vyjměte je z pánve a dejte stranou. Přidejte cibuli a smažte ji 3-4 minuty, dokud nezesklovatí, pak vmíchejte mleté chilli a mletý koriandr a ještě několik vteřin smažte. Přidejte pokrájená rajčata i se šťávou a rajčatový protlak. Dejte nazpátek do pánve stehýnka a na mírném plameni duste 20 minut, dokud není maso dokonale měkké. Přidejte kukuřici a duste další 3-4 minuty. Osolte a opepřete podle chuti. Podávejte s vařenou rýží a salátem z různobarevných paprik

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme