Suroviny:

4 velké brambory, nakrájené na plátky

2 velká rajčata, nakrájená na plátky 1 zralé avokádo 1 zelená chilli paprička, nasekaná 1 rozetřený stroužek česneku 1 nasekaná cibule 1 žlutá paprika, zbavená semínek a nakrájená na plátky 2 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru 1 lžička olivového oleje 1 lžička citrónové šťávy citrónové klínky na ozdobení sůl a pepř

Návod:

Plátky brambor vařte 10-15 minut, nebo až změknou. Nechte okapat a dejte stranou vychladnout. Rozkrojte zatím avokádo na poloviny a odstraňte pecku. Dužinu vidličkou rozmačkejte (můžete také dužinu vydlabat lžící z obou polovin avokáda a potom ji rozmačkat). K avokádové dužině přidejte olivový olej, citrónovou šťávu, česnek a nasekanou cibuli a dobře promíchejte. Misku přikryjte čistou fólií, aby obsah neztratil barvu, a odložte stranou. Smíchejte rajčata, chilli papričku a žlutou papriku a přidejte s plátky brambor na salátovou mísu. Avokádovou směs (guacamole) naneste na salát a posypte koriandrem. Podle chuti osolte a opepřete a podávejte zdobené klínky citrónu.