Suroviny:

4 pstruzi, každý asi 225 g

4 jemně pokrájené šalotky 2 zelené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané 1-2 červené chilli papričky, zbavené semínek a jemně nasekané 1 malá žlutá paprika, zbavená semínek a pokrájená 1 malá červená paprika, zbavená semínek a pokrájená 1 svazeček čerstvé natě koriandru 2 lžičky moučkového cukru 1 lžíce citrónové šťávy 1 lžíce bílého vinného octa sůl a pepř čerstvý koriandr na ozdobení listy hlávkového salátu

Návod:

Předehřejte troubu na 180 °C. Pstruhy omyjte a osušte kuchyňským papírem (papírovým ubrouskem). Osolte je, opepřete a dejte do nich několik koriandrových lístků. Ryby poskládejte vedle sebe do zapékací mísy a posypte je pokrájenými šalotkami, paprikami a chilli papričkami. V misce smíchejte citrónovou šťávu s cukrem a octem. Pstruhy touto šťávou přelijte. Zapékací mísu přikryjte a zapékejte 30 minut, dokud ryby nezměknou a maso nezmatní. Pstruhy po upečení vyjměte a nechte okapat. Rozdělte je na zahřáté talíře a polijte vypečenou šťávou. Ozdobte čerstvým koriandrem a podávejte s hlávkovým salátem a směsí fazolí s rýží.