Suroviny:

450 g libového kuřecího masa, bez kostí a kůže

225 g malých rajčátek, přepůlených 225 g sladkých brambor 60 dl kokosového mléka 2 rozetřené stroužky česneku 3 lžíce nasekané čerstvé natě koriandru 2 lžíce thajské červené karí pasty 2 lžíce galangalu nebo kořene zázvoru 1 lžíce tamarindové pasty 1 lžíce slunečnicového oleje 4 limetové lístky

Návod:

Ve velkém předehřátém woku rozehřejte slunečnicový olej. Kuřecí maso pokrájejte na nudličky, přidejte do woku a 5minut smažte na velkém plameni. Přidejte česnek, karí pastu, kořen galangalu nebo zázvoru, tamarind a limetové lístky a smažte vše další 1 minutu. Ostrým nožem oloupejte a pokrájejte na kostky sladké brambory. Přidejte do směsi kokosové mléko a sladké brambory a uveďte do varu. Nechte povařit na středním plameni 20 minut, dokud se šťáva nevyvaří nebo nezhoustne. Přidejte do směsi rajčátka a koriandr a duste vše dalších 5 minut za občasného míchání. Dejte na talíře a podávejte s vařenou jasmínovou rýží nebo thajskou aromatickou rýží.