Suroviny:
225 g konzervovaných bambusových výhonků
125 g vepřových pokrájených plátků
1 l kuřecího vývaru
3 pokrájené jarní cibulky (šalotky)
2 velké pokrájené brambory
1 pokrájená červená paprika
1 mrkev nakrájená na tenké proužky
4 lžíce vody
2 lžíce rýžového vinného octa
2 lžíce škrobové kukuřičné moučky
1 lžíce světlé sójové omáčky
1 lžička sezamového oleje
1 lžička nasekaného zázvorového kořenu
Návod:
Dejte do hrnce kuřecí vývar, pokrájené brambory a 1 lžíci rýžového vinného octa a přiveďte vše k varu. Smíchejte škrobovou kukuřičnou moučku s vodou a směs pak vmíchejte do horkého vývaru. Nechte vývar znovu vařit a míchejte, dokud nezhoustne, pak znovu stáhněte plamen. Dejte na talíř vepřové nudličky, a polijte je zbývajícím rýžovým vinným octem, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Přidejte do vývaru vepřové nudličky, proužky mrkve a zázvor a 10 minut vše povařte. Přidejte jarní cibulku (šalotku), pokrájenou červenou papriku a bambusové výhonky. Vařte dalších 5 minut. Nalijte polévku do předehřátých misek a okamžitě podávejte.