Suroviny:

225 g konzervovaných bambusových výhonků

125 g vepřových pokrájených plátků 1 l kuřecího vývaru 3 pokrájené jarní cibulky (šalotky) 2 velké pokrájené brambory 1 pokrájená červená paprika 1 mrkev nakrájená na tenké proužky 4 lžíce vody 2 lžíce rýžového vinného octa 2 lžíce škrobové kukuřičné moučky 1 lžíce světlé sójové omáčky 1 lžička sezamového oleje 1 lžička nasekaného zázvorového kořenu

Návod:

Dejte do hrnce kuřecí vývar, pokrájené brambory a 1 lžíci rýžového vinného octa a přiveďte vše k varu. Smíchejte škrobovou kukuřičnou moučku s vodou a směs pak vmíchejte do horkého vývaru. Nechte vývar znovu vařit a míchejte, dokud nezhoustne, pak znovu stáhněte plamen. Dejte na talíř vepřové nudličky, a polijte je zbývajícím rýžovým vinným octem, sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Přidejte do vývaru vepřové nudličky, proužky mrkve a zázvor a 10 minut vše povařte. Přidejte jarní cibulku (šalotku), pokrájenou červenou papriku a bambusové výhonky. Vařte dalších 5 minut. Nalijte polévku do předehřátých misek a okamžitě podávejte.