Suroviny:
125 g vlasových vaječných nudlí
125 g fazolových klíčků
15 g sušených čínských hub nebo 125 g čerstvých hub
1 l horkého čerstvého zeleninového vývaru
2,5 cm dlouhý kus jemně nakrájeného kořene zázvoru
3 rozetřené stroužky česneku
2 lžičky slunečnicového oleje
1/2 lžičky houbového kečupu
1 lžička světlé sójové omáčky
nať koriandru na ozdobu
Návod:
Pokud používáte sušené čínské houby, ponechte je nejméně 30 minut v 3 dl horkého zeleninového vývaru. Odstraňte tvrdé nožičky a houby pokrájejte. Vývar uschovejte. Nudle povařte 2-3 minuty ve vařící vodě. Přeceďte je, nechte okapat a odložte stranou, dokud je nebudete potřebovat. Rozehřejte ve woku nebo velké pánvi na smažení na velkém plameni olej. Přidejte česnek a zázvor, zamíchejte a přidejte houby. Smažte vše za neustálého míchání další 2 minuty. Přidejte zbývající zeleninový vývar a přiveďte k varu. Přidejte houbový kečup a sójovou omáčku a vše dobře promíchejte. Přimíchejte do polévky fazolové klíčky a povařte je, dokud nezměknou. Polévku podávejte tak, že jí přelijete nudle a přizdobíte ji čerstvou natí koriandru.