Suroviny:

8,5 dl rybího vývaru

2,5 cm dlouhý kus čerstvého nastrouhaného zázvorového kořenu 2 středně velcí krabi 1 pórek 1 mrkev 1 bobkový list 1 lžička světlé sójové omáčky 1/2 lžičky mletého badyánu sůl a pepř

Návod:

Ostrým nožem nakrájejte na malé kousky mrkev a pórek a vložte je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uveďte směs v pánvi do varu. Stáhněte plamen, zakryjte pánev pokličkou a nechte vařit asi 10 minut, nebo dokud zelenina nezměkne. Oberte z vařených krabů veškeré maso. Odlomte klepeta a dejte stranou, vyberte vidličkou nebo grilovací jehlou i maso z ulomených nohou. Přidejte do pánve krabí maso společně se zázvorem, sójovou omáčkou a badyánem a uveďte směs znovu do varu. Nechte vařit na mírném plameni 10 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a krabí maso se důkladně neprohřeje. Ochuťte polévku solí a pepřem a naběračkou ji přemístěte do velké polévkové mísy nebo do samostatných polévkových misek a ozdobte každou krabím klepetem. Okamžitě podávejte.