Suroviny:
8,5 dl rybího vývaru
2,5 cm dlouhý kus čerstvého nastrouhaného zázvorového kořenu
2 středně velcí krabi
1 pórek
1 mrkev
1 bobkový list
1 lžička světlé sójové omáčky
1/2 lžičky mletého badyánu
sůl a pepř
Návod:
Ostrým nožem nakrájejte na malé kousky mrkev a pórek a vložte je do velké pánve s rybím vývarem a bobkovým listem. Uveďte směs v pánvi do varu. Stáhněte plamen, zakryjte pánev pokličkou a nechte vařit asi 10 minut, nebo dokud zelenina nezměkne. Oberte z vařených krabů veškeré maso. Odlomte klepeta a dejte stranou, vyberte vidličkou nebo grilovací jehlou i maso z ulomených nohou. Přidejte do pánve krabí maso společně se zázvorem, sójovou omáčkou a badyánem a uveďte směs znovu do varu. Nechte vařit na mírném plameni 10 minut, nebo dokud zelenina nezměkne a krabí maso se důkladně neprohřeje. Ochuťte polévku solí a pepřem a naběračkou ji přemístěte do velké polévkové mísy nebo do samostatných polévkových misek a ozdobte každou krabím klepetem. Okamžitě podávejte.