Suroviny:

500 g brambor

1 dl octa 1 lžíce sezamových semen 1 lžíce mirin (oslazené saké – japonské rýžové víno ) – dá se nahradit suchým sherry s přídavkem cukru 1 lžička cukru 1 lžička soli 1 lžička sójové omáčky 1/4lžičky glutamátu sodného svazeček petrželky

Návod:

Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky. Ponoříme je do vroucí osolené vody, až změknou(ne však déle než na 30 – 40 sekund). Vodu slijeme, brambory mírně posolíme a promícháme je s jemně sekanou petrželkou. Sezamová semena opékáme, dokud nezačnou nadskakovat. Pak je odložíme stranou. V menší nádobě smícháme ocet, mirin, cukr, sójovou omáčku a glutamát a uvedeme směs do varu. Jakmile se cukr rozpustí, sejmeme zálivku z ohně, necháme ji vychladnout a přelijeme jí teplé brambory; necháme několi minut rozležet. Podáváme posypané sezamovými semeny.