RYBÍ POLÉVKA SAKANA JUŠIORIU

Suroviny:

500 g rybích kostí, hlav a ploutví
80 g jemně nasekané cibulky i s natí
15 dl vody
2 lžíce saké
1-2 lžíce sójové omáčky
1 lžička soli
1/2 lžičky glutamátu sodného

Návod:

Rybu přelijeme vodou a vaříme. Jakmile voda začne vřít, snížíme teplotu a vaříme asi 10 minut.
Přitom sbíráme nečistoty z povrchu. Hotový vývar přecedíme do čistého hrnce, přidáme saké, sójovou omáčku, sůl, glutamát. Dochutíme podle potřeby. Na dno každé polévkové misky nasypeme trochu sekané cibulky. Vývar znovu přivedeme do varu, do každé misky nalijeme asi 2 dl a ihned podáváme.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno: