SKOPOVÁ KÝTA S RAJSKÝMI JABLÍČKY

Suroviny:

1 1/4 kg masa z kýty nebo plecka
8 dkg slaniny
5 dkg cibule
4 lžíce červeného vína
3 rajská jablíčka
2 kostky cukru
krajíček strouhaného chleba
sůl
pepř

Návod:

Skopové maso bez kosti naklepeme, zbavíme blan, prošpikujeme slaninou, osolíme, opepříme, zavineme a svážeme nitkou, aby mělo pěkný tvar. Kousek slaniny nakrájíme na plátky, přidáme na plátky nakrájenou cibuli, kousek strouhaného chleba, rozkrájená rajská jablíčka, zavinuté maso a přikryté pečeme v troubě. Když se šťáva, kterou maso pustilo, vypeče, podlijeme ho vodou nebo vývarem a udusíme do měkka. Mezi pečením maso obracíme. Přidáme červené víno, kousek cukru a maso ještě povaříme. Šťávu přecedíme a nalijeme na naporcované maso upravené na předehřáté míse. Do šťávy můžeme přidat 1/8 l kyselé smetany.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: návrh a výroba kuchyňské linky, Kuchyňská linka, Skleněný obklad na záda kuchyně.