Suroviny:
50 dkg špenátu
8 dkg parmezánského nebo ementálského sýra
6 dkg másla
4 dkg mouky
2 dkg cibule
1/4 l mléka
5 žloutků
5 bílků
sůl
pepř
Návod:
Přebraný, dobře vypraný špenát uvaříme v osolené vodě, poté jej dáme okapat a jemně nasekáme. Zvlášť si připravíme žlutou máslovou jíšku s cibulkou, zředíme ji mlékem na zahoustlou omáčku a povaříme. Do vychladlé omáčky zamícháme žloutky, sůl, pepř, připravený špenát, strouhaný parmezánský sýr a tuhý sníh z bílků. Ohnivzdorný kastrol vymažte máslem, naplníme špenátovou směsí a vhorké troubě pečeme 1/2 až 3/4 hodiny. Nákyp podáváme v nádobě ve které se pekl.