Suroviny:

50 dkg špenátu

8 dkg parmezánského nebo ementálského sýra 6 dkg másla 4 dkg mouky 2 dkg cibule 1/4 l mléka 5 žloutků 5 bílků sůl pepř

Návod:

Přebraný, dobře vypraný špenát uvaříme v osolené vodě, poté jej dáme okapat a jemně nasekáme. Zvlášť si připravíme žlutou máslovou jíšku s cibulkou, zředíme ji mlékem na zahoustlou omáčku a povaříme. Do vychladlé omáčky zamícháme žloutky, sůl, pepř, připravený špenát, strouhaný parmezánský sýr a tuhý sníh z bílků. Ohnivzdorný kastrol vymažte máslem, naplníme špenátovou směsí a vhorké troubě pečeme 1/2 až 3/4 hodiny. Nákyp podáváme v nádobě ve které se pekl.