Suroviny:

4 malí platýsi6 lžic sójové omáčky2 lžíce saké nebo suchého bílého vína2 lžíce sezamového oleje2 lžíce světlého třtinového cukru1 lžíce citronové šťávy1 lžička čerstvě nastrouhaného kořene zázvodu1 rozetřený česnekNA OZDOBENÍ4 jarní cibulky(šalotky)1 malá mrkev

Návod:

Ryby opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Do ryb udělejte z obou stran několik zářezů, aby se marináda lépe vstřebala. Smíchejte v mělkém talíři sójovou omáčku, saké nebo víno, olej, citronovou šťávu, cukr, zázvor a česnek. Ryby vložte do marinády, obraťte, aby se pokryly marinádou z obou stran, a dejte na 1-6 hodin do ledničky a občas obracejte. Mezitím si připravte ozdobu. Mrkev i jarní cibulky pokrájejte na tenké tyčinky. Ryby opékejte nad žhavým uhlím 10 minut a jednou je za tuto dobu obraťte. Posypte každou rybu mrkví a jarní cibulkou a na servírovací míse okamžitě podávejte.