Platýs po japonsku

Suroviny:

4 malí platýsi
6 lžic sójové omáčky
2 lžíce saké nebo suchého bílého vína
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce světlého třtinového cukru
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička čerstvě nastrouhaného kořene zázvodu
1 rozetřený česnek
NA OZDOBENÍ
4 jarní cibulky(šalotky)
1 malá mrkev

Návod:

Ryby opláchněte a osušte papírovým ubrouskem. Do ryb udělejte z obou stran několik zářezů, aby se marináda lépe vstřebala. Smíchejte v mělkém talíři sójovou omáčku, saké nebo víno, olej, citronovou šťávu, cukr, zázvor a česnek. Ryby vložte do marinády, obraťte, aby se pokryly marinádou z obou stran, a dejte na 1-6 hodin do ledničky a občas obracejte. Mezitím si připravte ozdobu. Mrkev i jarní cibulky pokrájejte na tenké tyčinky. Ryby opékejte nad žhavým uhlím 10 minut a jednou je za tuto dobu obraťte. Posypte každou rybu mrkví a jarní cibulkou a na servírovací míse okamžitě podávejte.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

rozhovor

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na kuchyňskou linku?

Zadejte si poptávku v kategoriích: kuchyňská linka,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Skleněný obklad na záda kuchyně, Výroba kuchyňské linky, Schodiště a kuchyňská linka.