Suroviny:
500 g míchaných hub, např. šítake, hlívy ustřičné, hřiby
350 g čínského zelí
225 g japonských vaječných nudlí
6 lžic sójové omáčky
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce opražených sezamových semínek
2 lžíce sladkého sherry
4 pokrájené jarní cibulky (šalotky)
1 červená cibule, nasekaná
1 rozetřený stroužek česneku
Návod:
Do mísy dejte vaječné nudle. Zalijte je vroucí vodou a nechte 10 minut máčet. Ve velkém předehřátém woku rozpalte slunečnicový olej. Do woku přidejte červenou cibuli a česnek a za stálého míchání smažte 2-3 minuty, nebo až změknou. Do woku přidejte houby a za stálého míchání smažte asi 5 minut, nebo až houby změknou. Japonské nudle nechte důkladně okapat a odložte je stranou. Do woku přidejte čínské zelí, nudle, sladké sherry a sójovou omáčku. Všechny přísady důkladně promíchejte a za stálého míchání smažte 2-3 minuty, nebo až začne tekutina probublávat. Přemístěte houbové nudle do ohřátých servírovacích misek a zasypte plátky jarní cibulky (šalotky) a opraženými sezamovými semínky. Ihned podávejte.