Suroviny:

500 g míchaných hub, např. šítake, hlívy ustřičné, hřiby

350 g čínského zelí 225 g japonských vaječných nudlí 6 lžic sójové omáčky 2 lžíce slunečnicového oleje 1 lžíce opražených sezamových semínek 2 lžíce sladkého sherry 4 pokrájené jarní cibulky (šalotky) 1 červená cibule, nasekaná 1 rozetřený stroužek česneku

Návod:

Do mísy dejte vaječné nudle. Zalijte je vroucí vodou a nechte 10 minut máčet. Ve velkém předehřátém woku rozpalte slunečnicový olej. Do woku přidejte červenou cibuli a česnek a za stálého míchání smažte 2-3 minuty, nebo až změknou. Do woku přidejte houby a za stálého míchání smažte asi 5 minut, nebo až houby změknou. Japonské nudle nechte důkladně okapat a odložte je stranou. Do woku přidejte čínské zelí, nudle, sladké sherry a sójovou omáčku. Všechny přísady důkladně promíchejte a za stálého míchání smažte 2-3 minuty, nebo až začne tekutina probublávat. Přemístěte houbové nudle do ohřátých servírovacích misek a zasypte plátky jarní cibulky (šalotky) a opraženými sezamovými semínky. Ihned podávejte.