TEPPANYAKI

Suroviny:

8 mladých kukuřičných klásků
4 vykostěná kuřecí prsíčka
4 jarní cibulky
1 červená řepa
1 zelená paprika
1/2 šálku fazolových klíčků
4 lžíce sójové omáčky
4 lžíce mirinu
1 lžíce sezamového nebo slunečnicového oleje
1 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvorového kořene

Návod:

Stáhněte z kuřete kůži a pokrájejte maso na tenké, asi pětimilimetrové plátky. Zbavte obě papriky semínek a pokrájejte je na plátečky. Oloupejte cibulky a rozkrájejte je. Podobně upravte i kukuřičné klásky. V jednom talíři smíchejte papriky, jarní cibulky, kukuřičné klásky, fazolové výhonky a nakrájená kuřecí prsíčka. Na velké pánvi ohřejte olej a po malých dávkách přidávejte zeleninu s kuřecím masem. Dbejte na to, aby se všechno dobře osmažilo. Smíchejte sójovou omáčku, mirin a zázvor a vzniklou omáčkou zalijte hotové kuře se zeleninou.

Komentáře

Načítám komentáře...