Karamelový koktajl (2 porce): 50 g krystalového cukru, 2 dl vanilkové zmrzliny, 2 dl smetany s obsahem 12% tuku, 2 lžíce vychlazené přecezené kávy, 1 dl vody, 1 dl sodovky, strouhaná ořechová jádra Cukr vložíme na pánvičku, nepatrně pokropíme vodou a necháme za stálého míchání zkaramelizovat dočervena. Karamel hned zalijeme zbytkem vody, převaříme, vychladíme. Karamel, zmrzlinu, kávu a smetanu ušleháme v mixéru, rozdělíme do dvou limonádových skleniček, doplníme sodovkou, posypeme ořechovými jádry a podáváme. Meruňkový koktajl (3 porce) 3 čerstvé meruňky, 0,3 l mléka, 1 lžíce cukru, 1 porce ovocné zmrzliny Meruňky odpeckujeme a rozkrájíme na menší dílky. Do mixovací nádoby nalijeme mléko, přidáme meruňky a cukr. Směs mixujeme při vyšších otáčkách mixéru 1 až 1 1/2 minuty. Pak mixování přerušíme, k nápoji přidáme zmrzlinu a mixujeme ještě 15 sekund. Podáváme v limonádových skleničkách. Pomerančový flip (2 porce) 2 žloutky z čerstvých vajec, 4 cl ovocného sirupu, 30 g moučkového cukru, 2 dl pomerančového džusu, 4 větší kostky ledu Do šejkru vložíme led, potom ostatní přísady a rychle, ale krátce protřeseme a procedíme do dvou flipových sklenic. Ihned podáváme. Limonáda s ovocem (4 porce) 1/2 l smíšeného kompotu, 12 cl červeného sirupu, sodovka Do čtyř vysokých sklenic o obsahu 0,3 l rozdělíme kompotované ovoce bez nálevu, zalijeme je sirupem, na ně opatrně nalijeme nálev z kompotu a doplníme po důkladném zamíchání sodovkou. Podáváme s brčky a limonádovými lžícemi. Míchaná bowle (4-6 porcí) 0,5 až 0,75 kg šťavnatého ovoce ve směsi , 1,5 l silného čínského čaje, 0,5 l sodovky, šťáva ze 2 citrónů, 0,3 kg cukru, led Na dno nádoby na bowli vložíme směs odpeckovaného ovoce rozkrájeného na menší díly, jako např. meruňky, broskve nebo celé jahody apod. Můžeme použít i jiné šťavnaté a měkké ovocné druhy, které jsou k dostání v obchodech. Kombinace ovoce volíme podle svých možností a podle svého vkusu a chuti. Ovoce by mělo být vždy čerstvé a nelze je nahradit ovocem kompotovaným. Ve vedlejší nádobě rozpustíme v 1/2 l čaje cukr a tímto roztokem zalijeme ovoce v nádobě na bowli. Přidáme citrónovou šťávu , nádobu zakryjeme a směs necháme 1/2 hodiny vylouhovat. Po této době přilijeme 1 litr čaje, mírně promícháme, nádobu opět přikryjeme a bowli ponecháme v úplném klidu nejméně 2 hodiny. Před podáváním přilijeme k bowli ledovou sodovku. Nápoj podáváme s ledem. -daš-