Suroviny:

60 g nesoleného másla

60 g moučkového cukru 6 lžic pomerančového likéru (například Cointreau nebo Grand Marnier) 4 lžíce šťávy z limety 3 lžičky opražených sezamových semínek 3 lžíce nastrouhaného čerstvého kokosu 1 lžíce strouhaného zázvoru 6 banánů nastrouhaná kůra z 1 pomeranče plátky limety na ozdobení zmrzlina při podávání (nemusí být)

Návod:

Dostatečně předehřejte teflonovou pánev. Do pánve dejte kokos a za stálého míchání ohřívejte, až lehce změní barvu. Vyjměte z pánve a nechte ochladit. Ve velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte zázvor, pomerančovou kůru, cukr a šťávu z limety. Dobře promíchejte. Banány oloupejte, nakrájejte podélně (pokud jsou banány příliš dlouhé, rozkrojte napůl) Do máslové směsi položte banány rozkrojenou stranou dolů a smažte 1-2 minuty nebo do doby, než šťáva na pánvi začne být lepkavá. Banány obraťte, aby nasákly šťávou. Vyjměte banány a dejte na ohřáté talíře. Udržujte teplé. Pánev vraťte na oheň, přidejte pomerančový likér a dobře zamíchejte. Zapalte likér, flambujte, nechte plameny v pánvi dohořet a šťávu přelijte přes banány. Posypte připraveným kokosem a sezamovými semínky, ozdobte plátky limety a okamžitě servírujte.