KRUPICOVÝ DEZERT

Suroviny:

50 g sultánek
3 dl vody
3 dl mléka
10 lžic cukru
8 lžic hrubé krupice
6 lžic ghí
1/2 lžičky šafránu
3 hřebíčky
3 tobolky kardamonu
smetana při podávání
NA OZDOBENÍ
25 g opraženého strouhaného sušeného kokosu
25 g pistáciových oříšků, namočených a nakrájených (nemusí být)
25 g sekaných mandlí

Návod:

Nad středně velkým plamenem rozpusťte v pánvi ghí. Do rozpuštěného másla přidejte hřebíček a kardamon, stáhněte plamen a zamíchejte. Přidejte krupici a za stálého míchání smažte, dokud trochu neztmavne. Do krupice přidejte šafrán, hrozinky a cukr a dobře promíchejte. Za stálého míchání přilévejte vodu a mléko a vařte, dokud krupice nezměkne. V případě potřeby přidejte vodu. Odstavte hrnec z plamene a dejte krupici do ohřátého servírovacího talíře. Dezert ozdobte praženým kokosem, mandlemi a pistáciovými oříšky. Podávejte se smetanou.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme