Suroviny:
1 libová kuřecí prsíčka, zbavená kůže a kostí
1 oloupaná cibule, rozkrájená na trojúhelníky
1 velká červená paprika, zbavená semínek
1 velká žlutá paprika, zbavená semínek
12 limetových listů s příchutí kafru (nebo bobkový list)
2 lžíce slunečnicového oleje
2 lžíce limetové šťávy
rajčata rozkrájená na půlky jako příloha
MARINÁDA
1,5 dl (2/3 šálku) konzervovaného kokosového mléka
1 lžíce thajské červené karí pasty
Návod:
Marináda: do menší pánve dejte červenou karí pastu a na středně velkém plameni vařte asi 1 minutu. Přilijte polovinu kokosového mléka a přiveďte k varu. Vařte 2-3 minuty, dokud se asi dvě třetiny tekutiny nevypaří. Odstavte pánev a vmíchejte zbytek kokosového mléka. Nechte zchladnout. Nakrájejte kuře 2,5 cm velké kousky a vmíchejte je do studené marinády. Zakryjte a nechte nejméně 2 hodiny marinovat. Nakrájejte cibule do trojúhelníčků a papriky na 2,5 cm velké plátky. Vyjměte kuřecí kousky z marinády a napíchejte je na jehly. Střídejte maso se zeleninou a limetovými listy. V malé misce smíchejte limetovou šťávu s olejem a přelijte přes kebaby. Grilujte špízy nad žhavým uhlím 10-15 minut, čas od času je otáčejte a polévejte šťávou. Souběžně s tím grilujte i půlky rajčat, které nakonec podávejte s kuřetem.