PANFORTE DI SIENA

Suroviny:

175 g medu
125 g loupaných mandlí
125 g lískových oříšků
125 g moučkového cukru
90 g nasekané míchané citrusové kůry
60 g sušených meruněk
60 g ananasu obalovaného v cukru
60 g mouky
2 lžíce kakaového prášku
2 lžičky mleté skořice
nastrouhaná kůra z 1 velkého pomeranče
moučkový cukr na posypání

Návod:

Na grilu upražte mandle do hněda a dejte do mísy.
Lískové ořížky pražte, dokud slupky nezačnou praskat. Nasypte do utěrky a třením zbavte slupek. Nahrubo je nakrájejte a přidejte k mandlím s nasekanou míchanou citrusovou kůrou.
Meruňky a ananas jemně nakrájejte, přidejte do oříšků s pomerančovou kůrou a dobře promíchejte. Mouku smíchejte s kakaem a skořicí a přidejte do oříšků s pomerančovou kůrou a dobře promíchejte. Mouku smíchejte s kakaem a skořicí a přidejte do směsi ořechů, promíchejte. Vložte pergamen (pečící papír) do dortové formy (zapékací mísy) o průměru cca 20 cm. Do kastrolu dejte med a cukr a zahřívejte, dokud se cukr nerozpustí, dále asi 5 minut zlehka povařte, dokud směs nezhoustne a nezačne být tmavohnědá. Rychle přidejte k oříškům a důkladně promíchejte. Přemístěte do připravené dortové formy a povrch uhlaďte spodní stranou lžíce. Pečte v předehřáté troubě při teplotě 150 °C po dobu jedné hodiny. Vyndejte z trouby a nechte ve formě vychladnout. Vyjměte z formy a opatrně sloupněte pečící papír. Před podáváním hustě posypte moučkovým cukrem. Podávejte nakrájené na velmi tenké plátky.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Doporučujeme

Hledáte osvědčenou firmu na rekonstrukci?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kompletní rekonstrukce bytu, Rekonstrukce bezbariérová koupelny, Návrh a realizace podkrovního bytu.