Suroviny:

125 g moučkového cukru, další 2 lžičky na přípravu krému

125 g mletých mandlí 25 g mouky s kypřícím práškem 25 g opražených mandlových vloček 2 dl nízkotučné smetany 1 lžička skořice 4 vejce (oddělte bílky od žloutků) jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu jemně nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 pomerančů moučkový cukr na posypání

Návod:

Vymažte dortovou formu o průměru 18 cm. Žloutky ušlehejte s cukrem do hustší pěny. Promíchejte s polovinou pomerančové kůry a celým množství citronové kůry. Smíchejte štávu z pomerančů a citronu s mandlemi a přidejte ke žloutkům. Směs má být nyní poměrně řídká. Přidejte mouku. Ušlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně přimíchejte do směsi se žloutky. Nalijte směs do formy a pečte v předehřáté troubě při 180 °C 35-40 minut, až zezlátne a bude pružná na dotek. Nechte 10 minut ve formě vychladnout a vyklopte. Je vhodné částečně ponořit formu do vody. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku. Promíchejte se zbývající pomerančovou kůrou, skořicí a cukrem. Když dort vychladne, posypte ho mandlemi, poprašte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou.