POMERANČOVÝ DORT S MANDLEMI

Suroviny:

125 g moučkového cukru, další 2 lžičky na přípravu krému
125 g mletých mandlí
25 g mouky s kypřícím práškem
25 g opražených mandlových vloček
2 dl nízkotučné smetany
1 lžička skořice
4 vejce (oddělte bílky od žloutků)
jemně nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citronu
jemně nastrouhaná kůra a šťáva ze 2 pomerančů
moučkový cukr na posypání

Návod:

Vymažte dortovou formu o průměru 18 cm. Žloutky ušlehejte s cukrem do hustší pěny. Promíchejte s polovinou pomerančové kůry a celým množství citronové kůry. Smíchejte štávu z pomerančů a citronu s mandlemi a přidejte ke žloutkům. Směs má být nyní poměrně řídká. Přidejte mouku. Ušlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně přimíchejte do směsi se žloutky. Nalijte směs do formy a pečte v předehřáté troubě při 180 °C 35-40 minut, až zezlátne a bude pružná na dotek. Nechte 10 minut ve formě vychladnout a vyklopte. Je vhodné částečně ponořit formu do vody. Ze smetany ušlehejte tuhou šlehačku. Promíchejte se zbývající pomerančovou kůrou, skořicí a cukrem. Když dort vychladne, posypte ho mandlemi, poprašte moučkovým cukrem a podávejte se šlehačkou.

Komentáře

Načítám komentáře...

  • Kuchyně
  • Autor:
  • Vydáno:

Může vás zajímat

dětiimunita

Doporučujeme

Hledáte spolehlivou firmu na rekonstrukci kuchyně?

Zadejte si poptávku v kategoriích: rekonstrukce kuchyně,kuchyně.
Najdeme Vám ověřené firmy a řemeslníky s referencemi od zákazníků jako například: Kuchyňská linka, Skleněný obklad na záda kuchyně, Schodiště a kuchyňská linka.